Även ett litet hus kräver stora beslut. Här har vi samlat det viktigaste du behöver veta innan du beställer ett Ateljé av oss. 

När du beställer Ateljé så börjar vi alltid med ett personligt möte, digitalt eller fysisk beroende på vad du föredrar. Vi upprättar sedan ett villkorat köpeavtal och du betalar en handpenning. För att säkerställa att det inte är några problem med framkomligheten vid leverans undersöker vi sedan platsen där du tänkt placera ditt hus. Ifall du beställer ett av våra Attefallshus, Ateljé 25 eller Ateljé 30, är nästa steg att ansöka om ett startbesked från din kommun. Beställer du ett av våra större hus måste du söka bygglov. De ritningar och den situationsplan som behövs för ansökan får du av oss. Fram till att startbeskedet eller bygglovet är klart går det att göra smärre förändringar i din beställning. 

Så fort ditt startbesked eller bygglov är klart börjar vår fabrik arbetet med ditt hus. Normalt räknar vi med att det tar ca 18-20 veckor från beställning till leverans. 

 

Nu är det dags att göra klart med en lokal entreprenör för mark och grundarbete samt framdragning av de installationer du vill ha (El, VVS etc). Detta måste vara klart innan vi kan leverera ditt hus. Vi hjälper dig att hitta en lämplig entreprenör om du inte vill göra det själv. Ritningar och instruktioner för hur grundarbete och  ev. anslutningar av el, vatten och avlopp skall utföras för Ateljé  ingår.

Inför leverans av ditt hus behöver du beställa en kranbil för att kunna lyfta huset på plats. Om du hellre vill att vi hjälper dig att hitta lämplig entreprenör så löser vi det. Kostnad för att lyfta ett Ateljé från vår trailer beror bla. på avstånd från närmaste körbara väg. 

 

Vår personal är med och assisterar vid leverans och utför de eftermonteringar som behövs när huset står på plats. För det behöver vi 1-2 dagar.  Nu är det klart att flytta in!

Attefallshus - Behöver jag söka bygglov?

Nej. Så länge du vill ha ett av våra Attefallshus, Ateljé 25 eller Ateljé 30, och följer Boverkets regler så behöver du inte ansöka om bygglov. Du måste däremot kontakta din kommun för ett startbesked. De ritningar och den situationsplan som behövs för ansökan får du av oss.

Visning av Ateljé.

I nuläget har vi möjlighet att ordna visning av Ateljé i Stockholmsområdet. Kontakta oss om du är intresserad av att boka en privat visning. 

 

Hur lång tid tar det från beställning till leverans?

Normalt sett tar det ca 18-20 veckor från beställning till leverans.  När vi vet var du vill ha ditt hus ger vi dig ett fast pris på transport från vår fabrik. Priset inkluderar transport med vår trailer inklusive tillstånd, följebil och vid behov eventuell färja.

 

 

Vad ingår när jag köper ett Ateljé hus?

  • Nyckelfärdigt vinterisolerat Ateljé enligt beställning från kund. 

  • Ritningar och situationsplan för startbesked eller bygglovsansökan.

  • Plan för grundarbete inklusive plintplan och plan för ev. anslutningar.

  • Slutmontering av huset på plats av vår personal. Beroende på specifikation även inkoppling av ingående anslutningar för vatten och avlopp.

  • Full teknisk dokumentation inkl manualer för ditt hus funktioner.

Vilka garantier gäller?

Ateljé följer Boverkets byggregler, BBR och Boverkets konstruktionsregler, EKS. Vi lämnar 2 års garanti på fixturer och inredning. 5 års garanti på stomme.

 

Finns det möjlighet att göra anpassningar av Ateljé?

Vi är självklart öppna för att diskutera anpassningar. För att kunna få till en lösning som fungerar för bägge parter börjar vi med att gå igenom dina önskemål tillsammans. Efter det får du en offert från oss.

 

 

Vad är det som gör att Ateljé håller så hög kvalitet?

När vi konstruerar Ateljé utgår vi från ett  förstärkt ramverk av stål som stomme, en beprövad konstruktion med flera fördelar. Viktigast är att det ger huset en svårslagen stabilitet.

All konstruktion av Ateljé fram till leverans sker under tak i vår fabrik, utan risk för påverkan från väder och vind. Vår konstruktionsmetod ger en genomgående högre kvalitet  jämfört med att bygga utomhus. I de allra flesta fall blir det även billigare, och framförallt betydligt enklare, jämfört med att bygga ett likvärdigt hus på plats. Miljöpåverkan är mindre negativ med betydligt färre transporter av personal och material, något som normalt sliter hårt på miljön vid en 

byggarbetsplats och ökar utsläppen av Co2. Vår konstruktion gör det även möjligt att flytta ett Ateljé hus till annan plats vid ett senare tillfälle om du känner för lite omväxling, eller om du säljer ditt hus till någon som vill ha det på annan ort.

 

Vad kostar ett Ateljé hus?

Är du intresserad av ett Ateljé Attefallshus, av våra större modeller, eller har du önskemål om hur du vill anpassa ditt Ateljé? Kontakta oss så går vi igenom förutsättningarna tillsammans och lämnar sedan en personlig  offert.

 

 

Hur betalar jag mitt Ateljé?

När vi skriver på det villkorade köpeavtalet betalar du en handpenning om 10% av det totala beloppet. 

Om du inte skulle få startbesked eller bygglov från din kommun har du rätt att häva köpet och få din handpenning återbetald. Resterande fakturor till och med godkänd slutbesiktning betalar du på 10 dagar från fakturadatum. Så här delar vi upp faktureringen:

 

10 % handpenning när vi skriver villkorat köpeavtal

30 % i samband med produktionsstart av ditt hus

40 % när du får ett leveransdatum från oss

10 %  i samband med leverans

10 %  efter godkänd slutbesiktning

Vi tror vi fick med allt? Är det något vi missat eller om du har frågor, kontakta oss. Vi svarar snabbt!