Om Ateljé och Torum Modular Houses

Drömmen om en extra yta för kreativt skapande föddes 2014 i samband med att Attefallsreformen gjorde det möjligt att bygga 25 bygglovsbefriade kvadratmeter. Arkitekt Jonas Waldemarson, Waldemarson Berglund Arkitekter, ville skapa ett personligt hus, en solitär som skulle kunna fungera som ateljé, verkstad, orangeri, studio eller som en avskild plats för kontemplation. 

axiometri_interiör.png
Attefallshus - Ateljé 25

Ateljé 25 - Axiometri

Ateljé 25 fick mycket uppmärksamhet och publicerades bla. i boken ”25 kvadrat” utgiven av Bokförlaget Max Ström. Ateljé 25 var även representerad på utställningar, bla. vid Form Design Center i Malmö och Vandalorum i Småland.


2019 grundade Håkan Nordh och Jonas Waldemarson husproduktionsbolaget Torum Modular Houses AB.  Det var helt naturligt att det första huset i produktion skulle vara just Ateljé 25.

 

Vår vidareutvecklade version av Ateljé är starkt förankrad i de idéer som gjorde huset unikt från början. Det är ett flexibelt och vackert arkitektritat kvalitetshus, ett hus som enkelt kan anpassas till dina behov och önskemål. 

1 mars 2020 togs beslut om nya regler för komplementbostadshus, dvs Attefallshus för användning som permanentbostad. Det gjorde det möjligt att bygga 30m2 utan att behöva söka bygglov. Ungefär samtidigt hade vi fått flera förfrågningar från kunder som ville ha större hus i samma stil som Ateljé 25 och vi bestämde oss för att vidareutveckla konceptet. Vi börjar med vårt nya 30m2 - Ateljé 30 och fortsätter med större modeller från 40m2 och uppåt, alla levereras som kompletta hus färdiga att flytta in i direkt. Våra hus kommer aldrig att vara de billigaste på marknaden, de är helt enkelt för bra och välbyggda för att konkurrera med de många enklare Attefallshus som säljs. Som husköpare kan det vara svårt att veta vilket hus som passar bäst men vi vågar lova att du inte kommer att bli besviken om du väljer att titta närmare på Ateljé.